Orsaker till mörker på skyddsfilmen

- Jan 31, 2020-

Med den snabba utvecklingen av smarta produkter har populariseringen av smarta produkter som smarta telefoner och smarta TV-apparater kraftigt främjat den snabba utvecklingen av dekorationsindustrin, särskilt skyddsfilmindustrin. Men vid montering av en skyddsfilm kommer många gånger den skyddande filmen att vara mörk, så vad är orsakerna till att skyddsfilmen verkar mörk? Här är en kort introduktion för alla.

(1) Ju längre tid, desto mer sannolikt är det att bildas

Ju längre tid som går, desto större är kontaktytan mellan vanliga små bubblor och luft, och desto högre är risken för skuggbildning. Därför är det nödvändigt att undvika generering av små luftbubblor när du applicerar filmen, och använda en jämn belagd skyddsfilm av god kvalitet, vilket kan försena utseendet på skuggor.

Emulgeringsmedel

Efter att emulgeringsmedlet migrerar kommer skuggor att genereras och ytaktivt medel fungerar som en yttre mjukgörare i beläggningsfilmen, vilket gör beläggningsfilmen mjuk och elastisk. Det är fördelaktigt om mjukningsmedlet fördelas jämnt under beläggningen. På grund av ytaktiviteten hos ytaktivt medel kommer emellertid molekylerna att migrera ut ur bulkfasen och koncentrera sig på ytan, som tenderar att koncentreras vid luftgränssnittet och därmed bilda en mörk skugga.

③ temperatur

Skyddsfilmen hålls upp vid 80 ° C på grund av luftbubblor, det vill säga skyddsfilmen har börjat riva långsamt under hög temperatur. Om värmebeständigheten eller sammanhållningen av skyddsfilmlimet inte är bra, är det mycket lätt för lim eller skugga att dyka upp runt skyddsfilmbubblorna. I allmänhet är platsen där skuggorna visas den plats där skyddsfilmbubblorna bildas. https://www.pe-protectionfilm.com/