Fyra sätt att välja PE-skyddsfilm

- Jan 17, 2020-

Först, titta på disen

1. Hur ser man disen i PE-skyddsfilmen? Först och främst titta på skärmen med monitorn avstängd. Metoden är densamma som ovan. Efter att skyddande filmer sekvensiellt har öppnats, desto mer dis av skärmbakgrunden, desto mindre är dis. Ju mindre material, desto bättre. Om du använder en svart testtavla blir skillnaden lättare att se.

2. En annan metod är att slå på en lysrör i ett något mörkt rum, ta bort skyddsfilmen från de övre och nedre släppfilmerna och sedan hålla den mellan dina ögon och ljuset med handen. Kontrollera noga om det finns ett skikt av dimma. Jämnt fördelat i skyddsfilmen, det är den skyldige som påverkar disen. Ju mer allvarlig denna typ av dis är, desto större är dis, desto värre är materialet och desto bättre är det; annars påverkar diset överföringshastigheten. , Men skiljer sig från överföring!)

För det andra, titta på statisk elektricitet

Eftersom displayen med flytande kristaller är en känslig enhet som är rädd för statisk elektricitet, desto mindre statisk elektricitet är, desto bättre, när skyddsfilmen appliceras. Testmetoden är att förbereda den skyddande filmen (3 lager eller två lager) som ska testas, och röka en cigarett och slå sotet på bordet. Eller lägg lite pappersrester på bordet och dra bort det övre lagret av skyddsfilm (detta steg krävs för 3 lager), och dra sedan bort skyddsfilmen med silikonlager och ta bort den skyddande filmen. Använd omedelbart skiktet (silikagelytan) nära sot- eller pappersrester för att se om skyddsfilmen kommer att adsorbera dessa saker till silikonskiktet i skyddsfilmen och om adsorptionsgraden är stark. Ju starkare det är, desto högre statisk elektricitet som genereras av detta material är, desto värre är materialet, desto bättre är det.

För det tredje, titta på repningsmotstånd

1. Huruvida skyddsfilmen är repfast eller repbeständig är den viktigaste frågan för alla för närvarande. De repebeständiga materialen på marknaden är i princip samma (2-3H), och prestandan är också bra. Det finns bara repbeständiga och icke-repa-resistenta. Testmetoden är att använda en penna med en hårdhet på 3H och skjuta den bort på PE-skyddsfilmen 10 gånger med en 45 graders vinkel och 500G kraft. Om det inte finns några repor, anses det att det kan uppnå 3H-hårdhetskravet.

2. Det finns också en enkel metod, som är att använda en något hård metallanordning eller nyklippta naglar för att skrapa den normala pennan på pe-skyddsfilmytan. Den enkla metoden är att använda en något hårdare metallanordning eller en ny klippning. Naglarna repas med styrkan på pennan på materialets yta. Om det är väldigt lätt att repa, anses det att det inte är repebeständigt. Om det inte finns någon repa kan det fastställas att det har anti-repfunktion.

För det fjärde, titta på överföringen

Denna punkt är svår att identifiera med blotta ögat. Det är bäst att använda optiska instrument för att mäta det. En enklare metod är att välja en skyddande bit av varje skyddsfilm och placera den på datorns skrivbord en efter en och sedan lägga den på datorn. Skapa en ny tom WORD-fil och kontrollera vitheten hos den tomma WORD-filen på datorn med eller utan film eller i olika filmområden (professionell punkt kallas ljusstyrka). Genom att jämföra dem separat kan du välja det ljusaste materialet vars transmission är den bästa skyddsfilmen. https://www.pe-protectionfilm.com/