Fyra sätt att välja PE-skyddsfilm

- Apr 10, 2020-

Först, titta på disen

1. Hur ser du dis av PE-skyddsfilmen? Först måste det ses när monitorn är avstängd. Metoden är densamma som ovan. Efter att skyddsfilmerna har publicerats i följd, ju mer skärmens bakgrundsfärg är, desto mindre är diset och desto mer dis är. Ju mindre desto bättre material, desto lättare är det att se skillnaden om du använder ett svart test styrelse.

2. En annan metod är att slå på en lysrör i ett något mörkt rum, ta bort skyddsfilmen från de övre och nedre släppfilmerna, hålla den mellan dina ögon och ljuset med dina händer och se noga om det finns ett skikt av dimma jämnt distribueras i skyddsfilmen, det är den skyldige som påverkar dis. Ju mer allvarlig den här typen av dimma är, desto större är dis, desto sämre är materialet, annars desto bättre; (Observera att dis kommer att påverka permeabilitetsgraden), men två olika koncept är relaterade till transmittans!)

För det andra, titta på statisk elektricitet

Eftersom displayen med flytande kristaller är en känslig enhet som är rädd för statisk elektricitet, desto mindre statisk elektricitet när du sätter på skyddsfilmen, desto bättre. Testmetoden är att förbereda den skyddande filmen som ska testas (3-skiktsmaterial eller tvåskiktsmaterial). Eller få några små pappersrester på skrivbordet, riv sedan bort den övre skyddsfilmen på skyddsfilmen (detta steg är för 3 lager av material), riv sedan skyddsfilmen med silikonskikt och riv av detta lager av skyddsfilm Använd omedelbart skiktet (silikagelytan) nära sot eller pappersdamm för att se om skyddsfilmen adsorberar dessa saker till skyddsfilmens silikonskikt och om adsorptionsgraden är stark. Ju starkare det är, desto högre statisk elektricitet som genereras av detta material är, desto sämre är materialet och desto bättre tvärtom.

För det tredje, titta på repningsmotstånd

1. Oavsett om skyddsfilmen är repfast eller repbeständig är det mest problematiska. För närvarande är de skrapbeständiga materialen på marknaden i princip samma (2-3H), och prestandan är också bra. Testmetoden är att använda en blyertspenna med en hårdhet av 3 H och skjuta den bort på PE-skyddsfilmen 1 0 gånger i en 45 graders vinkel på 500 G. Om det inte finns några repor, anses det att nå 3 H-hårdhetskravet.

2. Det finns också en enkel metod, som är att använda lite hårdmetallanordning eller nyklippta naglar för att repa på pe-skyddsfilmytan med styrkan hos den vanliga pennan. Den enkla metoden är att använda en något hårdare metallenhet eller en ny klippning. Spetsarna på materialet repas med styrkan på pennpennan vid användning. Om det är väldigt lätt att skrapa anses det inte vara motståndskraftigt mot repor, och om det inte finns några repor kan det fastställas att det har anti-repfunktion.

För det fjärde, se på transparens

Detta är svårt att känna igen med blotta ögat. Det är bäst att använda ett optiskt instrument för att mäta det. En enklare metod är att välja en liten bit av varje skyddsfilm och placera den mitt på datorns skrivbord. Skapa ett nytt tomt WORD-dokument och kolla graden av blekning av den tomma WORD-filen på datorn med och utan film eller i olika filmområden (professionellt kallad ljusstyrka). Genom att jämföra dem kan det ljusaste materialet väljas, och dess transparens är den bästa skyddsfilmen.

https://www.pe-protectionfilm.com