Hur man väljer skyddsfilm av aluminiumplatta

- Oct 16, 2020-

1. Enligt färgmaterialet kan aluminium-plastpaneler delas in i två kategorier: aluminiumpaneler av polyester och fluorkol-aluminium-plastpaneler, som var och en kan delas upp i metallfärg och icke-gyllene färg. På grund av skillnaden i färgytmaterial och struktur, ställs olika krav på tjockleken och viskositeten på skyddsfilmlimet.

2. Om skyddsfilmens limegenskaper inte väljs korrekt eller om limkvaliteten är instabil, kommer det att orsaka många problem för användaren, som att inte klibba, krulla eller inte riva av i hyllan livet efter att ha fastnat. .

3. Ytskyddsfilmens viskositet bör väljas beroende på materialytans jämnhet. Materialets yta är slät och slät. Skyddsfilmens viskositet bör vara låg, ytan på materialet ska vara grov och partiklarna på beläggningsytan bör vara relativt grova. Skyddsfilmens viskositet bör vara hög. Tvärtom, om du väljer att använda den felaktigt kommer det att orsaka fenomenet att klibbningen inte är fast eller att klistret är för fast och inte kan tas bort.

4. För en viss yta är det extremt viktigt att välja lämpligt lim och viskositet, och de efterföljande bearbetningsstegen är nyckeln till att bestämma viskositeten. Efterföljande bearbetning inkluderar vanligtvis bockning och stämpling. Generellt används en skyddsfilm med låg viskositet för släta ytor, med en viskositet av 0,9 N / cm; en medelviskös skyddsfilm används för medelhöga ytor, med en viskositet på 1,2N / cm. https://www.pe-protectionfilm.com/