Hur man kan förbättra insynen i PE skyddsfilm

- Sep 09, 2020-

PE skyddsfilm är en typisk kristallin polymer kropp. För att förbättra dess öppenhet måste det först och främst noteras att ett kärnmedel måste läggas till partiklarna. Kärnningsmedel används i bearbetning och gjutning av kristallina polymer. Det kan ersätta kristallkärnorna och få polymermolekylerna att växa till kristaller på kärnmedlet. Eftersom kärnmedlet tillsätts ökar antalet kristallkärnor som finns tillgängliga för kristallisering vid smältpunkten för PEPE-skyddsfilmen och PPPE-skyddsfilmsmältningen kraftigt.

När PE-skyddsfilmen är i produktion, är det nödvändigt att uppmärksamma accelerationen av kristalliseringshastigheten och miniatyriseringen av kristallpartiklar, så att kristallerna inte kommer att påverka filmens öppenhet, vilket ökar kristalliteten i PEPE-skyddsfilmen och PP-filmen och ökar filmens styrka. Det kan också förbättra öppenheten.

kärnämnen är indelade i två kategorier: organiska kärnämnen och oorganiska kärnämnen. Organiska kärnämnen inkluderar bensoesyra och natriumbensoat, och oorganiska kärnämnen inkluderar talk och natriumkarbonat. När det gäller det faktiska tillsatsbeloppet betyder det faktiskt natriumbensoat 0.25PHR, bensoesyra 0.4PHR, Na2CO30.2PHR och talk 0.05PHR. Till exempel är det nödvändigt att vara uppmärksam på att lägga till 0,3-0,7% kalcium stearate nucleating agent i HDPE, vilket kommer att öka insynen i HDPE-film från 67% till 73,5%.

För att förbättra transparensen i PE-skyddsfilmen är det nödvändigt att lägga till 0,5-1% homogen olja i partiklarna. Denna homogena olja kan vara samma som PVC, PE, PP, PU, PC, PS, HIPS, ABS, AAS, PMMA, PET, PBT, etc. Den har god kompatibilitet. Den kan färgas till enhetlig och transparent färgad plast med direkt pigmentpulver, och den homogena oljan är giftfri. Det behöver bara röras i hög hastighet vid 50-70 °C. Kan användas för gjutning bearbetning.

För att förbättra insynen i PE-skyddsfilmen måste vi också vara uppmärksamma på att lägga till polyolefintransparenstillsatsen DBS till PE-skyddsfilmen. Det är en dibenzyliden sorbitol syntetiseras från sorbitol och bensaldehyd. Det används speciellt för polyolefiner. En kärnning agent för olefiner, det kan minska dis av PP med 60%, LLDPE kan minska dis med 61%, och kan öka styvheten med 8-10%, och det kan också öka värmemotståndet med 9-10 ° C och dubbla kristallisering hastighet PO. Som nämnts ovan, på detta sätt, glans och briljans av filmen förbättras.https://www.pe-protectionfilm.com/