Hur kan man öka insynen i PE-skyddsfilmen?

- Apr 24, 2020-

1. Tillsätt kärnbildningsmedel till de PE-skyddande filmpartiklarna.

Kärnbildningsmedlet kan ersätta kristallkärnan under bearbetningen av den kristallina polymeren, så att polymermolekylerna kan växa till kristaller på kärnbildningsmedlet. På grund av tillsatsen av kärnbildningsmedlet är smältan av PE-skyddsfilmen och PP-skyddsfilmen vid smältpunkten Antalet kristallkärnor tillgängliga för kristallisation ökas kraftigt, kristallisationshastigheten accelereras och de kristallina partiklarna förfinas , så att kristallen inte påverkar filmens transparens, vilket ökar kristalliniteten hos PE- och PP-filmerna och förbättrar filmens styrka, samtidigt som transparensen ökar.

Kärnbildande medel är indelade i två kategorier: organiska kärnbildande medel och oorganiska kärnbildande medel. Organiska kärnbildande medel inkluderar bensoesyra och natriumbensoat, och oorganiska kärnbildningsmedel inkluderar talk och natriumkarbonat. De tillsatta mängderna är natriumbensoat 0. 25 PHR, bensoesyra 0. 4 PHR, Na 2 CO {{{{{}}}}. 2 PHR, och talk 0. 05 PHR. Om du till exempel lägger till 0,3-0. 7% kalciumstearat-kärnbildningsmedel till HDPE kan det öka transparensen för HDPE-film från 6 7% till 7 3. 5%.

2. Tillsätt 0,5-1% homogen olja till de PE-skyddande filmpartiklarna.

Denna homogena olja kan ha god kompatibilitet med PVC, PE, PP, PU, ​​PC, PS, HIPS, ABS, AAS, PMMA, PET, PBT, etc., kan färgas med direkt pigmentpulver för att uppnå enhetlig transparens. Den färgade plasten och den homogena oljan är giftfri, endast omrörning med hög hastighet vid 50-70 70 kan användas för gjutning.

3. Den polyolefin transparenta tillsatsen DBS kan sättas till PE-skyddsfilmen.

Det är en dibenzyliden-sorbitol syntetiserad från sorbitol och bensaldehyd som råmaterial. Det är ett kärnbildande medel som speciellt används för polyolefiner. Det kan reducera dis av PP med 60% och LLDPE med 61%, och kan förbättra styvheten 8-10%, kan också öka värmebeständigheten 9-10 ℃, öka kristallisationsgraden för PO mer än två gånger, och också förbättra filmens glans och ljusstyrka.

4. I produktionsprocessen för PE-skyddande film, höja lämplig bearbetningstemperatur för fatet och anta metoden för poly-kylning.

Kan förbättra filmens transparens. För att producera transparent PP-film måste faktiskt vattenkylningsmetoden användas. Om luftkylning används är den producerade PP-filmen fuzzy och genomskinlig på grund av dålig kyleffekt. Av denna anledning är lämplig höjning av bearbetningstemperaturen i produktionen och antagande av högeffektiv kylningsanordning effektiva sätt att förbättra insynen.

(5 Lägg till en liten mängd polyakrylatharts med god kompatibilitet till PE-skyddsfilm och PP-skyddsfilm med god kompatibilitet.

Förstå metoden för att förbättra den skyddande filmens transparens, bör vi också uppmärksamma sådana som; PE-skyddsfilm kyls inte snabbt efter kristallisation, annars kommer det att göra att den ursprungliga transparensen hos skyddsfilmen minskas avsevärt.

https://www.pe-protectionfilm.com