Hur man sätter perfekt skyddsfilmen på produktens yta

- Feb 08, 2020-

1. Förbered ett lämpligt stort och plant arbetsutrymme som är större än föremålet som ska skyddas - rena och fria från damm, vätskor eller föroreningar.

2. Applicera 4,5 fot dubbelsidig tejp nära varje ände av arbetsytan ... ungefär 8,5 fot från varandra. Dessa kommer att användas för att hålla filmer, inte material som ska skyddas.

3. Veck upp en kort skyddsfilm med den självhäftande sidan uppåt. Se till att den är slät och fri från rynkor och applicera den lösa änden jämnt på ett av de dubbelsidiga tejpen.

4. Fortsätt att vika ut skyddsfilmen och placera den längs arbetsytan, inte långt från en annan dubbelsidig tejp.

5. Rulla nu upp filmen och placera den ovanpå dubbelsidig tejp. Var försiktig så att du inte drar den ursprungliga anslutna änden ur tejpen, justerar filmens riktning, se till att filmen är rak, att det inte finns några rynkor och att den dras tätt, men inte för hård så att filmen kommer att krympa senare. (När filmen är sträckt under användning, när filmen försöker återgå till sin ursprungliga form, tenderar kanterna att dra upp.)

6. Sänk filmen på det andra dubbelsidiga bandet.

7. Skär rullen från filmen som nu väntar på att få arket som ska skyddas med hjälp av en verktygskniv.

8. Placera en kant av materialstycket på en eller en sida av skyddsfilmen. Placera den där filmen hålls med dubbelsidig tejp.

9. Placera delen gradvis på den självhäftande filmen. Obs! Om materialet är flexibelt ska du böja det något så att du rullar upp det när du placerar det på filmen så att luft slipper ut mellan materialet och filmen.

10. För att säkerställa att arket fäster vid filmen, tryck på materialet, särskilt längs alla kanter, för att säkerställa god vidhäftning. En ren färgrulle kan användas för detta ändamål.

11. Använd en verktygskniv för att spåra en del av konturen på skyddsfilmen och klipp av överskottsfilmen. Ta bort överskottet och ta itu med det.

12. Vänd försiktigt på delen, tryck vid behov tryck direkt på filmen och arbeta från mitten till utsidan för att säkerställa att hela området fäster bra.

13. Kontrollera det färdiga stycket för fullständighet och utan rynkestäckning.

För produktion av hög volym rekommenderas att applicera en skyddsfilm med en maskin som vanligtvis kallas laminator. Detta är särskilt användbart när båda sidorna på papperet behöver ta emot en skyddande film, eftersom maskinen kan appliceras på båda sidor samtidigt. https://www.pe-protectionfilm.com/