Påverkande faktorer och egenskaper hos PE självhäftande membran

- Aug 26, 2020-

Inom området skyddsfilm har PE självhäftande film speciella fördelar. Den här typen av skyddsfilm är självhäftande och självhäftande, lätt att använda. I den nuvarande skyddsfilmindustrin kan den, enligt klassificeringen av det viskösa materialet i skyddsfilmen, delas upp i skyddsfilm av limtyp och självhäftande skyddsfilm. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Självhäftande skyddsfilm används främst för högkvalitativt utseende. Produkter, sådana skyddande filmer är i allmänhet gjutning av flera skikt med samsträngsprutning.

I strukturen för PE självhäftande film är filmen i ett skikt faktiskt tillverkad av självhäftande material, så att den kan vara självhäftande utan att applicera lim under användning. Det finns många självhäftande material, vanligtvis används EVA eller andra modifierade material för elektrostatisk film. Principen för elektrostatisk självhäftning beror faktiskt på att det självhäftande materialet är en hög polymer med låg kristallinitet. Det finns många exponerade molekylkedjor på filmytan. Dessa molekylkedjor kan enkelt fylla porerna på ytan av objektet som ska fästas vid varandra. .

PE-självhäftande films bindningsprestanda påverkas av vissa faktorer, främst: 1. Kristalliteten hos PE-materialet. Under normala omständigheter, ju lägre kristallinitet, desto bättre vidhäftning och desto högre kristallinitet, vidhäftning. Det värre. Kristallinitet återspeglar densiteten hos PE-material från en annan vinkel; 2. Böjmodulen för PE-material, som representerar mjukheten hos PE-materialet. Ju lägre böjmodul, desto mjukare PE-skyddsfilm. Ju lättare det är att fördjupa sig i objektets yta, desto mer fast kommer det att fästa sig till föremålet.

Bland de skyddande filmprodukterna hör faktiskt PE självhäftande film till en ny typ av förpackningsskyddsfilm. Produktionsprocessen är enkel. Filmen kan användas för manuell förpackning eller mekanisk förpackning, och funktionen är bekväm och enkel. Samtidigt har denna skyddande filmprodukt också goda fysikaliska och kemiska egenskaper, som kan uppfylla kraven från olika användare. Generellt sett bör en god självhäftande skyddsfilm av PE ha få kristallpunkter, god duktilitet, vattentät, dammtät, hög transparens, utmärkt temperaturbeständighet, giftfri, smaklös, säker och miljövänlig.

Från analysen av marknadsanvändning har PE självhäftande film använts i stor utsträckning i förpackningsverksamheter såsom hårdvaruprodukter, plastprodukter och optoelektroniska produkter. Kvantiteten på den färdiga produkten granskas strikt innan den lämnar fabriken för att säkerställa att kvantitet, längd, bredd och tjocklek är lämplig och används korrekt. PE-elektrostatisk skyddsfilm har strikta krav på materialberedning under fältdrift för att säkerställa att den kan användas under olika förhållanden.

I praktiska tillämpningar är bindningshastigheten för självhäftande film av PE en av dess prestandaindikatorer, vilket också är en viktig faktor för att kontrollera kostnader och kvalitet. Användningshastigheten beror på graden av automatisering av den använda processutrustningen. Kristallpunkten för PE-självhäftande filmprodukter måste kontrolleras strikt inom det normala området, utan svarta fläckar, ingen dimma, inga rynkor och inga spöken.https://www.pe-protectionfilm.com/