Introduktion till flera produktionsprocesser och egenskaper hos PE-skyddsfilm

- Mar 14, 2020-

Jämförelse av processprinciper: Filmgjutning är en icke-sträckt, icke-orienterad platt extruderingsfilm som produceras genom smältsläckning. Det finns ingen uppenbar orienteringsstruktur.

Extrusionsmetod för filmbildning, vanlig enkelriktad stretching och biaxial stretching, varav biaxial stretching är en produktionsmetod som har väckt mycket uppmärksamhet under de senaste åren. Grundprincipen för biaxial sträckningsteknik är att polymerråmaterial först värms upp och smälts i tjocka bitar genom en extruder, och sedan inom ett lämpligt temperaturområde över glasövergångstemperaturen och under smältpunkten används båren för att utföra en viss längsgående och tvärgående riktningar Sträckning med multiplar gör att molekylkedjorna är orienterade och ordnade i ett plan parallellt med filmen, och sedan värmesätter under spänning för att fixa den orienterade makromolekylära strukturen. Slutligen kyls den och bearbetas därefter till en film.

Filmbildning genom blåsgjutning tillverkas vanligtvis genom strängsprutning. Materialet mjukas och strängsprutas för att bilda ett rörämne för uppblåsning, och kyls sedan, dras och rullas upp. Den blåsta filmen är orienterad.

Skillnaden i formningsmetoderna från ovanstående tre processer resulterar i en betydande skillnad i filmens elektriska ledningsförmåga; samtidigt har den sträckta filmen förbättrade barriäregenskaper jämfört med osträckta filmer, minskad permeabilitet för gaser och andra gaser och förbättrade optiska egenskaper, transparens och ytglans Dimensionell temperatur och god tjocklekens enhetlighet.

Jämförelse av appliceringsfält: Ta PE-skyddsfilm, PVC-skyddsfilm och vanlig PP-film som exempel för jämförelse

PE-skyddsfilm: Produkten har egenskaperna för transparens, mjukhet, god barriär och mekanisk anpassningsförmåga, hög temperatur tillagningsbeständighet (tillagningstemperatur över 120 ℃), låg temperatur värmeförsegling (värmeförseglingstemperatur mindre än 125 ℃), etc. Används huvudsakligen som industriellt skydd, akrylpanel, glaspanel och andra inre förpackningsunderlag, som kan skydda produktens livslängd och öka estetiken. Det kan också användas som ytlager och fack för pappersvaror och kan också användas som hjälpfilm, såsom foton och broschyrer och etiketter på samlarföremål.

PVC-skyddsfilm: har utmärkta tryckegenskaper, kan blandas med papper, PET och andra underlag, har högupplösta och glans, utmärkt bläckabsorptions- och beläggnings vidhäftning, hög draghållfasthet, utmärkta fettbarriäregenskaper, låga statiska egenskaper, etc. Det är används ofta inom tryckning och blandning, och används också som förpackningsmaterial i tobak och andra aspekter.

Vanlig PP-skyddsfilm: På grund av den enkla processen och låga kostnader är den optiska prestandan något lägre än CPP och BOPP. Används främst i ytterförpackningen av snacks, bröd, textilier, mappar, skivomslag, sportskor etc.

Bland dem förbättras skyddsegenskaperna hos PE-skyddsfilm och PVC-skyddsfilm, och appliceringen är bredare. Efter sammansättning har den fuktbeständighet, transparens och styvhet. Det har ett brett spektrum av applikationer och har uppenbara fördelar i branschen. Det används för närvarande i många applikationer. https://www.pe-protectionfilm.com/