Process och tillämpningsområde för ytskydd för aluminiumprofiler

- May 15, 2019-

Ytskydd för aluminiumprofiler används ofta i ytskyddet av aluminiumplattor, aluminiumplastkompositpaneler, spegelplattor, färgplattor, plexiglasplattor, dekorativa paneler och aluminiumprofiler, profiler av stålprofil, rostfria stålspolar, marmormaterial och bildskärmar.

Ytskydd för aluminiumprofiler baseras på en specifik formulering av polyetenfolie (PE), med polyakrylsyra (harts) harts som huvudmaterial av tryckkänsligt lim och beläggs sedan med flera specifika lim, slits, det bearbetas av förpackning och andra processer. Den skyddande filmen är mjuk i naturen, bra vid vidhäftning, lätt att hålla fast och lätt avskalad. Det tryckkänsliga limet har god stabilitet och har ingen negativ effekt på ytan på produkten som ska fästas.

Ytskydd för aluminiumprofilapplikationsområde

Ytskydd för aluminiumprofiler används huvudsakligen för ytskydd av olika plaster och träplankor (lakan). Exempelvis transporteras, lagras, bearbetas och installeras PVC, PET, PMMA tvåfärgskort, skumbräda UV-bräda, glas och annan plåtyta. Det är ingen skada under processen.

Ytskydd för aluminiumprofiler

1 aluminium ytbehandling:

Ytbehandling av aluminiumprofiler, även känd som ytbehandling, är användningen av fysikaliska och kemiska ämnen för att avlägsna smuts på aluminiumprofilens yta, så att aluminiumprofilkroppen exponeras, vilket underlättar oxidationsbehandlingen av ytan av aluminiumprofilen senare.

2 avfallsprocess för aluminiumprofiler:

Syftet med aluminiumprofilens avfettningsprocess är att avlägsna den industriella smörjoljan och korrosionsoljan på ytan av aluminiumprofilen och smutsföroreningarna som är fästa vid profilens yta, för att säkerställa att alkali-korrosionen av aluminiumprofilen är likformig, att säkerställa rengöring av alkali-etsningsspåret och förbättra ytprofilens kvalitet på aluminiumprofilen.

3 aluminiumprofil etsningsprocess:

Aluminiumprofilens ytsätningsprocess utförs efter avfettning av aluminiumprofilen och huvudsyftet är att avlägsna oxidfilmen bildad genom oxidation av andra metallelement på aluminiumprofilens yta och den naturliga bildningen av oxidfilm; Tvättning utförs, tvättens temperatur styrs vid 50 ° C tidigt, för att undvika flödesmärken på profilens yta, och därefter tvättas rinnet. Eftersom aluminiumprofilen innehåller koppar är ytan mörk efter det sura provet, och det måste nedsänkas i salpetersyralösningen i 3-5 minuter för att göra ytan ljus silver.

www.pe-protectionfilm.com