Val av rostfritt stål skyddande filmtjocklek och klistermetod

- Aug 21, 2020-

Vid användning av skyddsfilm av rostfritt stål är det ofta nödvändigt att välja dess tjocklek. Till exempel valdes en PE-skyddande film på 0,05 mm initialt som startpunkt för testet. Tjockleken på det rostfria stålarket är den nedre gränsen, och mellanrummet i formstansformningen bestäms enligt tjockleken utan avvikelse. I detta fall kommer den dubbelsidiga filmen praktiskt taget att lägga till fyra lager skyddsfilm, en ökning med 0,2 mm. På grund av materialets tjocklek, även om en del av spalten är förskjuten, kommer delarna inte att lossas smidigt eller ens fastna i formen, och formen kan till och med brytas.

För att lösa detta problem och minska tjockleken på den rostfria stålskyddsfilmen, kan skyddsfilmens tjocklek bestämmas genom flera test för att uppfylla produktionskraven. Nästa steg är att bestämma den skyddande filmens viskositet. Normalt, även om PE-skyddsfilmen skyddar delarna, på grund av den långa bearbetningscykeln och den höga viskositeten hos PE-skyddsfilmen, är det svårt att rengöra skyddsfilmen för den slutliga bearbetade delen.

Med tanke på detta problem är det också nödvändigt att bestämma viskositeten för den rostfria stålskyddsfilmen enligt sina egna behov. På detta sätt, i praktiska tillämpningar, kan risken för kollision minskas först. På grund av inspelningen kan hela processflödet av rostfritt stål sammanfattas som: arkmaterial → filmning → hemsida transport → CNC-blankning → transport → fördjupningsprocess → transport → formning → transport → stansning → transport → rengöring → rivfilm → transport → Turner → transport och inspektera slutligen materialet.

Utifrån ovanstående processflöde, under transport och överlämnandet av olika processer, kan arbetsstycket stöta. Efter att ha använt den skyddande filmen av rostfritt stål motsvarar den försäkring för sex transporter, så sannolikheten för stötar minskas med 85,7 i transportsektionen. %. Samtidigt minskar mottagningen mellan processer och behandlingen av denna process i hög grad förekomsten av delbulk. Samtidigt reduceras bulorna.

Med andra ord, efter att ett lager av skyddsfilm av rostfritt stål har fästs på ytan av delar av rostfritt stål elimineras i princip problemen med dynor, stötar och repor. Samtidigt kommer det också att sänka kostnaden för sträckningsvätskan. Kort sagt förbättrar plåtfilmen inte bara kvaliteten och produktionseffektiviteten för delarna, utan ökar också ingångs- och utgångshastigheten och minskar kostnaderna, vilket förkortar delarnas produktionscykel.

Dessutom kan ytkvaliteten på delarna också förbättras avsevärt, och produktionseffektiviteten förbättras, produktionscykeln förkortas kraftigt och ingångs-utgångshastigheten förbättras också. Användningen av rostfritt stålskyddsfilm vid tillverkning av stansdelar förhindrar skrotning orsakad av delar som är för djupa för att kunna repareras och kan minska användningen av rengöringsmedel och smörjmedel och reparationskostnader.https://www.pe-protectionfilm.com/