Skillnaden mellan polyvinylklorid (PVC) och polyeten (PE)

- Sep 10, 2018-

Det finns två typer av gemensamma plast: en är en polyetenfilm; den andra är en polyvinylklorid film. Plastpåsen tillverkad av polyetenfilm är giftfri och kan användas för att hålla mat, men styrkan är dålig och kan inte motstå 80 temperaturen över ° C, och en viss grad av gas permeabilitet, bör inte användas för långvarigt bruk av te , kryddor och så vidare. Plast påsar tillverkade av polyvinylklorid film är giftiga och därför bör inte vara i direkt kontakt med mat. Polyvinylklorid plaster används ofta i regnrockar, sulor, överkast, gardiner, dukar, handväskor och liknande.

Ett enkelt sätt att identifiera ovan plastpåsar:

1. touch-metoden: det känns smorda för hand, och ytan är belagd med ett skikt av vax (kemiskt kallas vaxartad), som är en giftfri polyetenfilm; och polyvinylklorid filmen är något klibbig vid beröring.

2, metoden rastrering: hand-skaka ljudet är sprött, är en giftfri polyetenfilm; hand-skaka ljudet är lågt, det är en polyvinylklorid film plastpåse. 3, förbränningsmetoden: brand i elden, lågan är gul, bränna paraffin-liknande olja droppar droppande. Och lukten av den ljus brinnande, är en giftfri polyetenfilm; om det inte är lätt att bränna, det kommer att släckas från elden, lågan grön plastpåse med PVC-film.

4. nedsänkning metoden: en plastpåse som är nedsänkt i vatten och tryckte i vattnet för hand att flyta ur vattnet är en giftfri polyetenfilm; sjunka till botten är en polyvinylklorid film plastpåse. Polyetylen engelska, kallad PE, är en polymer av eten, icke-toxiska. Lätt att färg, god kemisk stabilitet, kallt motstånd, strålning motstånd, elektrisk isolering. Den är lämplig för förpackningsmaterial för livsmedel och medicin, att göra redskap, medicinsk utrustning, och isolerande material för elektronikbranschen.

Polyvinylklorid, PVC, med förkortningen är en polymer av vinylklorid. Den har god kemisk stabilitet och är resistent mot syra, alkali och vissa kemikalier. Det är resistent mot fukt, åldrande och flamskyddsmedel. Det bör inte överstiga 60 ° C när används och förhärdar vid låga temperaturer. Polyvinylklorid delas in i mjuk plast och hårt plast. Den mjuka typ göras främst i en film, som används som ett förpackningsmaterial, en regntät artikel, en jordbruks fröplanta film, etc., och kan också användas som ett isolerande skikt av en kabel eller en tråd och en konstgjord läder produkt. Styv, vanligen gjorda av slangar och plastfolie, används som en vattenledning och transportera korrosionsbeständig vätska rör, som används som foder och golv för olika tankar.

企业微信截图_20180910121557.png