Tips för att välja PE-skyddsfilmtejp

- Oct 09, 2020-

1. Titta på transparensen

Detta är svårt att känna igen med blotta ögat. Försök att använda ett optiskt instrument för att mäta det. En annan enklare metod är att klippa en liten bit av varje skyddsfilm och placera den mitt på datorns skrivbord och sedan skapa en ny på datorn. Ett tomt WORD-dokument, kontrollera den tomma WORD-filen i området med och utan filmen på datorn eller den tomma WORD-filen i det olika filmområdet (professionell synvinkel kallas ljusstyrka). Genom att jämföra separat kan det ljusare materialet väljas som en bättre skyddande film.

För det andra, titta på disen

1. Hur ser du PE-skyddsfilmens dis? Titta först på monitorn när monitorn är avstängd. Metoden är densamma som ovan. Efter att de olika skyddsfilmerna har klistrats in en efter en, desto mer skärmens bakgrundsfärg, desto mindre dis och desto mer dis desto mindre material, desto bättre och det svarta testkortet gör det lättare att se skillnaden.

2. En annan metod är att sätta på en lysrör i ett lätt mörkt rum, riva av skyddsfilmen från de övre och nedre släppfilmerna och håll den med handen mellan ögonen och ljuset. Titta noga om det finns ett dimskikt. Jämnt fördelad i skyddsfilmen, det är den skyldige som påverkar disen. Ju mer allvarlig dis, desto större dimma och desto sämre material. Annars desto bättre; (notera att disen kommer att påverka permeabiliteten, men det är två olika begrepp från transmittans!

Tre, titta på statisk elektricitet

Eftersom skärmen med flytande kristaller är en känslig enhet som är rädd för statisk elektricitet, desto mindre statisk elektricitet är desto bättre när du fäster skyddsfilmen. Testmetoden är att förbereda den skyddande filmen som ska testas (treskiktsmaterial eller tvålagermaterial), röka en cigarett och slå sotet på skrivbordet. Eller få några små pappersskrot på skrivbordet och riv sedan av skyddsfilmen på toppen av skyddsfilmen (detta steg är för de tre lagren av material) och riv sedan av skyddsfilmen med silikonskiktet. När skyddsfilmen avlägsnas Flytta omedelbart det använda skiktet (kiselgelytan) nära sot eller pappersrester för att se om skyddsfilmen kommer att adsorbera dessa saker på kiselgelskiktet i skyddsfilmen och om adsorptionen är stark. Ju starkare det är, ju högre statisk elektricitet som genereras av detta material, desto sämre material och tvärtom.

För det fjärde, titta på repan

1. Huruvida skyddsfilmen är reptålig och reptålig är ett problem som alla är mer bekymrade över. De reptåliga materialen på marknaden är i princip samma (2-3H) och har bra prestanda. Det finns bara reptåliga och icke-reptåliga punkter. Testmetoden är att använda en penna med en hårdhet på 3H och trycka den på pe-skyddsfilmen 10 gånger med en kraft på 500G i en 45 graders vinkel. Om det inte finns repor anses det nå 3H-hårdhetskravet.

2. Det finns också en enkel metod, som är att använda en liten hårdmetallanordning eller nyklipta naglar för att repa ytan på pe-skyddsfilmen med en normal penns styrka. Den enkla metoden är att använda en något hård metallanordning eller ny snitt. Naglarna är repade på ytan av materialet med styrkan som en normal penna. Om det är mycket lätt att skrapa anses det inte vara reptåligt, och om det inte repas kan det fastställas att det är reptåligt.

Fem: Anti-fingeravtryck

Under de senaste åren har fler och fler produkter större och större skärmstorlekar, och fler och fler smarta telefoner är utrustade med kapacitiva skärmar (beröring med fingrar istället för gammaldags resistiva skärmar, som kräver en penna för att rita) applikationer, pe-skydd Film måste alltmer ha anti-fingeravtrycksfunktioner. https://www.pe-protectionfilm.com/